Χρυσο τριγωνο Bαρανασι – Lxury

Χρυσο Τριγωνο, SPECIAL TRAVEL

Το Golden Triangle ονομάζεται έτσι λόγω του τριγωνικού σχήματος που σχηματίζεται από τις θέσεις στο χάρτη του Νέου Δελχί, ​​της Αγκρα και του Ραζαστάν αλλά περιστασιακά επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Βόρειας Ινδίας. Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται από το Δελχί, ​​ταξιδεύουν νότια στην περιοχή του διάσημου Taj Mahal στην Άγκρα, στη συνέχεια δυτικά, στα τοπία της ερήμου του Rajasthan, συμπεριλαμβανομένης της πόλης του Jaipur. Οι τρεις αυτές πόλεις είναι εξαιρετικά δημοφιλής ως τουριστικοι προορισμοι μεταξύ των τουριστών που επισκέπτονται την Ινδία, καθώς και ανάμεσα στους ντόπιους.
Προσφέρουμε εγγυημένες αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων.

Πρόγραμμα εκδρομής

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα σε PDF

Καθημερινές Αναχωρήσεις. Εγγυημένη αναχώρηση με ελάχιστη συμμετοχή 2 άτομα.

Διάρκεια 9 (10) ημέρες, / 8 διανκτερεύσεις

1ή -2η ημέρα: Αθήνα – Δελχί
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Δελχί με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη την επόμενη ημέρα νωρίς το πρωί στο Νέο Δελχί. Η πρωτεύουσα της Ινδίας, είναι μια δραστήρια μητρόπολη που συνδυάζει με επιτυχία το αρχαίο με το σύγχρονο. Η πρώτη εντύπωση για κάθε  ταξιδιώτη αντικρίζοντας το Δελχί είναι μια πολύβουη πόλη με διασπαρμένους κήπους και  όμορφα πάρκα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα Δελχί
Πρόγευμα. Ξενάγηση στην πόλη των 11.000.000 κατοίκων και πρωτεύουσα της Ινδίας. Ανάμεσα στην αντανάκλαση της βρετανικής κληρονομιάς και το απίθανο μωσαϊκό θρησκειών, πολιτιστικών ομάδων και εθνοτήτων θα επισκεφτούμε to Jama Masjid το μεγαλύτερο τζαμί στην Ινδία οπού επιτρέπεται και η ανάβαση στους μιναρέδες. Κατασκευάστηκε κατόπιν εντολής του Jahan (1638 – 1648), εγγονού του μεγάλου Akbar, ο οποίος κατασκεύασε και τις οχυρωμένες αυτοκρατορικές εγκαταστάσεις Red Fort, το  κόκκινο  φρούριο,  φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα και μέρος οπού πρώτη υψώθηκε για πρώτη φορά η τρίχρωμη σημαία της Ινδίας. Το κόκκινο φρούριο υπήρξε σύμβολο της εξουσίας των Μεγάλων Μογγόλων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το  μνημείο  Rajghat σημείο  όπου αποτεφρώθηκε ο Μαχάτμα  Γκάντι στις 31/01/1948. Είναι μια μαύρη  μαρμάρινη πλατφόρμα, είναι ανοιχτό προς τον ουρανό, ενώ μια φλόγα καίει συνέχεια στο άκρο της. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Yamuna . Θα δούμε το ταφικό μνημείο του Χουμαγιούν, το οποίο λειτούργησε ως πρότυπο για τη μογγολική αρχιτεκτονική. θα θαυμάσουμε τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το κοινοβούλιο, την προεδρική κατοικία  και το μνημείο της πύλης της Ινδίας καθώς και το επιβλητικό Qutab Minar (Κουτμπ Μινάρ – Κουβάτ –ουλ-Ισλάμ= η δύναμη του Ισλάμ)  έναν από τους υψηλότερους μιναρέδες στον κόσμο και πρώτος ισλαμικό κτίσμα επί ινδικού εδάφους. Το απόγευμα επίσκεψη στο ναό Akshardham, ένας από τους πιο πρόσφατους χτισμένους ναούς στο Δελχί. Κατασκευάστηκε από την οργάνωση BAPS και βρίσκετε στις όχθες του ποταμού Yamuna. Εγκαινιάστηκε επισήμως το 2005 παρουσίας του προέδρου APJ Abdul Kalam. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δελχί – Τζαϊπούρ (240χλμ – 5ώρες περίπου)
Πρόγευμα. Αναχώρηση για την αυτοκρατορική κομητεία του Ρατζαστάν και την πρωτεύουσά του, τη μαγική ροζ πόλη της Τζαϊπούρ. Ο τόπος των Μαχαραγιάδων, με τα εντυπωσιακά παλάτια, τις ακίνητες υδάτινες επιφάνειες και τα εκτυφλωτικά χρώματα, αποπνέει μια απόκοσμη ηρεμία. Άφιξη στην Τζαϊπούρ και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τζαϊπούρ Πρόγευμα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το κάστρο  Amber  χτισμένο στον ομώνυμο λόφο 11 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη , το οποίο ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της πόλης. Ένας ελέφαντας, εναλλακτικά του jeep, θα σας μεταφέρει στον ομώνυμο λόφο! Θα επισκεφτούμε το  εντυπωσιακό πενταόροφο Hawa Mahal  κτισμένο το 1799 από τον μαχαραγιά Hawa,  το  ‘παλάτι των ανέμων’ όπως είναι γνωστό. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη της Τζαϊπούρ. Η παλιά πόλη, η οποία λόγω του χρώματος των προσόψεων της είναι γνωστή ως η « ροζ πόλη», χτίστηκε το 1727 σύμφωνα με ένα απόλυτα λογικό και γεωμετρικό ρυμοτομικό σχέδιο, βασιζόμενο σε σύμπλεγμα εννέα τετραγώνων. Αρχικά θα δούμε το παλάτι του Μαχαραγιά, πρώην βασιλική κατοικία και νυν μουσείο τμηματικά. Μικρός μέρος του χρησιμοποιείτε ακόμα από τη βασιλική οικογένεια. Εντυπωσιακή είναι και η συλλογή από όπλα που φιλοξενείτε στο παλάτι. Θα δούμε το Tal Mahal, χτισμένο το 18ο αιώνα, βρίσκετε στη λίμνη Mansagar και προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για το βασιλικό κυνήγι πάπιας.  Στη συνέχεια θα δούμε το αστεροσκοπείο Jandar Mantar, το οποίο διαθέτει αξιοθαύμαστα και εξαιρετικά ακριβή εργαλεία μέτρησης του χρόνου και των ουράνιων σωμάτων.  το πιο δημοφιλές από τα 5 αστεροσκοπεία της Ινδίας, χτισμένο από τον επιστήμονα Sawai Jai Singh. Διανυκτέρευση

6η ημέρα: Τζαϊπούρ (Jaipur) –  Φάτεχπουρ Σίκρι –  Άγκρα (Agra) (235χλμ 6 ώρες περίπου)
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Άγκρα με ενδιάμεση στάση στο Φάτερχπουρ Σίκρι το οποίο ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Ακμπάρ (Akbar) και θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους αφού υπό την ηγεσία του, η κυριαρχία των Μογγόλων εξαπλώθηκε σε ολόκληρη σχεδόν την Ινδία. Χτίστηκε στο σημείο που ο Shaik Salim προφήτεψε τη γέννηση του γιου του. Έτσι κατασκευάστηκε το Φατεχπουρ Σικρι (νικητήρια πόλη).   Το 1580, λίγα χρόνια μετά την αποπεράτωση της κατασκευής του, το   Fatehpur Sikri εγκαταλείφθηκε λόγω ανεπάρκειας νερού. Στην πόλη παραμένουν σχεδόν αλώβητα  τα εντυπωσιακά παλάτια και ναοί, κάνοντάς την από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας.  Οι Μογγόλοι εκτός το ότι υπήρξαν σπουδαίοι κυβερνήτες, διατήρησαν και συντήρησαν την Agra και τα περίχωρα της με ζηλευτό τρόπο. Η πόλη ήταν κατά διαστήματα πρωτεύουσα των βασιλείου των Moghul. Επίσκεψη στο επιβλητικό φρούριο της Άγκρα χτισμένο το 1565 στις όχθες του ποταμού Yamuna, περιβάλλεται από διπλά τείχη που ξεπερνάνε τα 20 μέτρα ύψος  και αποτελείται  στο εσωτερικό του από μια σειρά  παλατιών και κήπων που συνθέτουν μια ολόκληρη πόλη. Ήταν το διοικητικό κέντρο  των Mughal. Εκεί πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Αυτοκράτορας Shah Jehan, φυλακισμένος από τον γιό του Aurangzeb. Τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια του φρουρίου είναι το Dewan-e-Am, η αίθουσα των δημοσίων ακροάσεων όπου ο Αυτοκράτορας συναντούσε τους επισήμους και άκουγε τους ικέτες και το Dewan-e-Khas, την αίθουσα των ιδιωτικών ακροάσεων όπου δεχόταν τους ξένους αξιωματούχους.  Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Άγκρα –Gwalior –  Όρτσα  (Orchha) – Καζουράχο  
Πρόγευμα.  Η περιοχή έχει πανέμορφα μνημεία, μεταξύ αυτών και του πασίγνωστου Taj Mahal, το αριστούργημα της μογγολικής  αρχιτεκτονικής. Χρειάστηκαν 22 χρόνια και 20000 άντρες για να το χτίσουν, και το μάρμαρα μεταφερόταν από 1000 ελέφαντες  200μίλια μακριά από την Agra. Χτισμένο από τον σουλτάνο Σαχ Τζαχάν στα μέσα του 17ου αιώνα, σαν  δείγμα αγάπης προς τη γυναίκα του Mumtaz Mahal, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το Taj Mahal είναι πράγματι ένα από τα θαύματα του κόσμου. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να θαυμάσετε αυτό το σημαντικό κομμάτι αρχιτεκτονικής με τις τέλειες αναλογίες και τις απαράμιλλες ένθετες διακοσμήσεις και το περιβάλλοντα χώρο, ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα του κόσμου.   Αναχώρηση για την  Όρτσα, το μεγαλείο της οποίας αιχμαλωτίστηκε στον χρόνο και παρέμεινε αναλλοίωτη κληρονομιά στους αιώνες.  Αυτήν την μεσαιωνική πόλη, ο χρόνος την άφησε ανέπαφη με αποτέλεσμα τα παλάτια και οι ναοί που χτίστηκαν τον 16ο και τον 17ο αιώνα να διατηρήσουν στο άρτιο την τελειότητα τους. Επίσκεψη στο εξαίσιο Jehangir Mahal  χτισμένο το 17ο αι. προς  ανάμνηση της επίσκεψης  του αυτοκράτορα Jehangir στην πόλη της  Όρτσα. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Καζουράχο. Η πόλη αυτή, κατάφερε να παραμείνει ανεπηρέαστη τόσο από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην χώρα όσο και από τις επιδρομές των εισβολέων. Αυτό που προσελκύει τους τουρίστες εδώ, είναι η πληθώρα των ναών. Η προέλευση τους καθώς και η ιστορία της δυναστείας Chandela – κατά την διάρκεια της οποίας χτίστηκαν οι ναοί – δεν έχει αποδειχτεί εξακριβωμένα. Παρόλα αυτά, είναι γενικά πιστευτή η άποψη ότι χτίστηκαν μεταξύ του 950 – 1050 π. Χ και ότι δεν ήταν λιγότεροι από 85. Σήμερα, μόνο 22 ναοί έχουν διασωθεί σε καλή κατάσταση, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κατασκευασμένοι από αμμόπετρα. Στην εξωτερική τους πλευρά υπάρχουν δύο και κάποιες φορές τρεις σειρές γλυπτών, που αποτελούν τον πρωταρχικό λόγο της παγκόσμιας αναγνώρισης τους. Τα γλυπτά αυτά θεωρούνται ως τα πιο τέλεια δημιουργήματα που έχουν φτιαχτεί σε πέτρα και απεικονίζουν θεότητες και ερωτικές σκηνές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Κατζουράχο – Βαρανάσι (380χλμ 6ώρες)
Πρόγευμα και επίσκεψη των ναών του Καζουράχο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Βαρανάσι για την ιερότερη πόλη της Ινδίας και το σημαντικότερο μέρος προσκυνήματος η «αιώνια πόλη» των ινδών το Βαρανάσι ή Μπενάρες όπως ονομαζόταν παλιότερα. Μεταφορά και τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσετε ένα μοναδικό θέαμα της θρησκευτικές  ινδουιστικής τελετής Αάρτι. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Βαρανάσι
Πρωινή εκδρομή με βάρκα στον ιερό ποταμό των Ινδουιστών Γάγγη, σημείο αναφοράς για όλη την χώρα όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά ένα πλήθος καθημερινών  εθιμοτυπικών δραστηριοτήτων. Ο ποταμός θεωρείτε ο πιο ιερός από όλους τους ινδουιστές. Προσωποποίηση του ποταμού αποτελεί η γυναικεία θεότητα (ντεβί) Γάγγα (Gaṅgā). Οι Ινδουιστές θεωρούν πως το πλύσιμο στα νερά του εξαγνίζει τον άνθρωπο από τις αμαρτίες, ενώ πολλοί από αυτούς φυλάσσουν νερό από τον Γάγγη στα σπίτια τους ως φυλαχτό. Θεωρείται πως είναι το μοναδικό ποτάμι που έχει πρόσβαση και τους 3 κόσμους την Σβάργα (παράδεισος) , την Πρίθβι (γη) και την Παταλα (κόλαση) και για τον λόγο αυτό στα σανσκριτικά ονομάζεται Tripathagā (αυτή που ταξιδεύει στους 3 κόσμους).Πρόγευμα και επίσκεψη στην ιερή πόλη Σαρνάθ το μέρος που δίδαξε για πρώτη φορά ο Βούδας  πριν από 2500 χρόνια, ένα από τα κυριότερα βουδιστικά κέντρα της Ινδίας που βρίσκεται βορειοανατολικά του Βαρανάσι και  είναι άγιος τόπος για τους βουδιστές όπως το Βαρανάσι  για τους ινδουιστές. Ο Βούδας, έχοντας φτάσει την πνευματική φώτιση στη Bodhgaya, ήρθε στο Sarnath να διαδώσει το μήνυμά του, το δρόμο προς τη νιρβάνα. Αργότερα ο μεγάλος βουδιστής και αυτοκράτορας Ashoka ,έχτισε τα εκπληκτικά στούπας και τα μοναστήρια στο Sarnath. Μέχρι και σήμερα είναι ορατά τα απομεινάρια ενός βουδιστικού μοναστηριού. Περιήγηση στο Βαρανάσι. Πόλη με ιδιαίτερο χρώμα στις όχθες του Γάγγη, είναι το πνευματικό κέντρο της Ινδίας και κατοικείται από  πλήθος συγγραφέων, φιλοσόφων και ιερέων. Αντίστοιχο της Μέκκας, στη πόλη υπάρχουν περισσότεροι από 100 ναοί με βωμούς για καύση νεκρών. Θα επισκεφτούμε το χρυσό ναό αφιερωμένο στο θεό Σίβα με τους υπέροχους τρούλους. Θα δούμε τα γκατς, τα πασίγνωστα σκαλοπάτια στις όχθες του Γάγγη τα οποία κατακλύζονται από χιλιάδες πιστούς που βουτούν για εξαγνισμό στα ιερά νερά του ποταμού. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Δελχί. Διανυκτέρευση

10η ημέρα: Δελχί – Αθήνα
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσου ενδιάμεσου σταθμού

Ζητήστε μας να διαμορφώσουμε εκρομή για 7,9,10 ή όσες νύχτρες θέλετε! καλέστε μας 2109681990

Ξενοδοχείο 5-9 Άτομα 3-4 Άτομα 2 Άτομα Μονόκλινο Ημιδιατροφή
4* €1545 €1600 €1740 €460 €110
5* €1590 €1650 1800€ 700€ 170€

Οι τιμές περιλαμβάνουν

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Καζουράχο -Βαρανάσι – Δελχί
 • Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με 2 εσωτερικές πτήσεις
 • Υποδοχή από αντιπροσώπους του γραφείου μας σε όλα τα αεροδρόμια κατά τις  αναχωρήσεις και αφίξεις
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με κλιματιζόμενο μεταφορικό μέσο
 • 8 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχεία 5* DLX
 • Πρόγευμα
 • Είσοδοι σε μουσεία
 • Τοπικός έμπειρος αγγλόφωνος ξεναγός σε όλα τα μουσεία και αξιοθέατα, βάση προγράμματος
 • Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός στα 10 άτομα
 • Βόλτα με βάρκα στο Γάγγη
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Εκδρομικό σακίδιο Earthscape Travel

Οι τιμές ΔΕΝ περιλαμβάνουν

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων € 240
 • Βίζα Ινδίας € 85
 • Προσωπικά έξοδα, φιλοδωρήματα (μόνο κατα τη προσωπική σας εκτίμηση)

Σημαντικές Πληροφορίες

Έγγραφα, καταλύματα, λεπτομέρειες

 • Χρειάζεστε το διαβατήριο σας με ισχύ τουλάχιστον 6μηνη, και 2 έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου.
 • Η βίζα για τις Ινδίες εκδίδεται απο "Κεντρο Υπηρεσιών Αιτήσεων Θεώρησησς εισόδου" της Ινδιας και απαιτείται η προσωπική παρουσία του κάθε αιτούμενου.
 • Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς όμως καμία παράλειψη. Μικρές αποκλίσεις στο πρόγραμμα είναι κάποιες φορές απαραίτητες, και προκαλούνται απο τον καιρό, το οδικό δίκτυο, τα προγράμματα πτήσης και τη διαθεσιμότητα δωματίων. Κύρια προτεραιότητά μας είναι η άνεσή σας, η ασφάλεια και η απόλαυση του ταξιδιού.
 • Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων δεν ταυτίζεται απόλυτα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα λόγω των διαφορών στην κουλτούρα , τη διαφορά κλίματος αλλά και τις κατασκευαστικές προδιαγραφές των ξενοδοχειακών μονάδων σε κάθε χώρα ή περιοχή. Πολλά καταλύματα είναι μνημεία, παλιά κάστρα αναπαλαιωμένα, Heritage. Check in/ out 12:00.
 • Οι τιμές οι οποίες αναγράφονται στον τιμοκατάλογο, είναι υπολογισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Εάν κατά την ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αλλαγή με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 • Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων.
 • Στις χώρες αυτές δεν υπάρχει σταθερή σχέση απόστασης και διάρκειας του ταξιδιού. Αυτή εξαρτάται από την κατάσταση των δρόμων και την κυκλοφορία.
 • Οι τιμές έχουν υπολογιστεί με σημερινή ισοτιμία δολαρίου 1EURO= USD 1.35 οποιαδήποτε συναλλαγματική διαφορά επιβαρύνεται ο πελάτης. (13 Ιαν.2014)
 • Κάθε νέα έκδοση τιμοκαταλόγου καταργεί τον προηγούμενο.
 • Υπάρχει δυνατότητα παράτασης του ταξιδιού αλλά και πρόσθεσης προορισμών.
 • Οι ξεναγοί για μικρά γκρούπ (2-8) είναι αγγλόφωνοι και οι καλύτεροι δυνατοί των χωρών.
 • Τα μεταφορικά μέσα είναι ανάλογα της τουριστικής υποδομής της χώρας .
 • Η συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει το παραπάνω πρόγραμμα και αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site της εταιρείας μας
 • Εμβολιασμοί / Φάρμακα

  • Δεν υπάρχει ανάγκη εμβολιασμών ούτε υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο σε σχέση με την υγειινή.
  • Συνιστάται να υπάρχουν κάποια προσωπικά φάρμακα (στομαχικών διαταραχών, ασπιρίνη).