Diwalli & Pushkar Φεστιβαλ 2014

Ρατζασταν, Χρυσο Τριγωνο

Οι Ινδουιστές από όλο τον κόσμο γιόρτασαν πρόσφατα την Diwali, την πενθήμερη “Εορτή των Φώτων”, που σηματοδοτεί τη νέα χρονιά και τιμά τη μάχη του καλού εναντίον του κακού.
Πυροτεχνήματα, λουλούδια και κεριά δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες . Τόσο, στην Ινδία, όσο και σε όλο τον κόσμο, οι πιστοί τιμούν την Σίτα και τον Ράμα, τη θεά και τον θεό του πλούτου και της ευημερίας, με χορό, πάρτι και πολύχρωμα φώτα που κρέμονται παντού. Η έκρηξη των χρωμάτων και του φωτός του Diwali μεταφορικά σημαίνει την διάδοση του πλούτου, τη γνώσης και της ευτυχίας σε όλο τον κόσμο.
Το φεστιβάλ συμβολίζει τη νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι, του καλού πάνω στο κακό και της γνώσης πάνω στο σκότος, ενώ τιμά την επιστροφή του θεού των ινδουιστών, Ράμα, στο βασίλειό του μετά από χρόνια εξορίας.

Πρόγραμμα εκδρομής

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε το πρόγραμμα σε PDF

Καθημερινές Αναχωρήσεις. Εγγυημένη αναχώρηση με ελάχιστη συμμετοχή 2 άτομα.

Διάρκεια10 ημέρες, / 8 διανυκτερεύσεις

1η Ημέρα 19/10 Αθήνα – Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Δελχί με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη την επόμενη ημέρα νωρίς το πρωί στο Νέο Δελχί.

2η ημέρα 20/10 Δελχί

Η πρωτεύουσα της Ινδίας, είναι μια δραστήρια μητρόπολη που συνδυάζει με επιτυχία το αρχαίο με το σύγχρονο. Η πρώτη εντύπωση για κάθε ταξιδιώτη αντικρίζοντας το Δελχί είναι μια πολύβουη πόλη με διασπαρμένους κήπους και όμορφα πάρκα. Το Δελχί ηταν παλιά σημαντικό στρατηγικό σημείο στην Β.Ινδία. Περίπου τόσο αρχαίο όσο η Ρώμη το Δελχί υπηρξε πρωτεύουσα πολλων βασιλείων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 21/10 Δελχί (πρωινό, γεύμα)

Πρόγευμα. Κληρονομιά από την εποχη της βρετανικής αποικιοκρατίας είναι το απλωμένο, άνετο, καθαρα αποικιακό Νέο Δελχι , το οποίο με τους φαρδύς δρόμους, τα υπουργεία, το κοινοβούλιο και το προεδρικό μέγαρο αποτελεί το κέντρο του ισχυρού κρατικού μηχανισμού της Ινδίας. Το παλαίο Δελχί, στο ιστορικό κέντρο, με τις υπαίθριες αγορές τους ναούς και τα τζαμιά εχει αναπτυχτεί μεταξυ των σιδηροδρομικών γραμμών και του ποταμου Yamuna. Ένα από κυρια μνημεια του παλαιου Δελχί είναι το μεγαλύτερο τζαμί στην Ινδία οπού επιτρέπεται και η ανάβαση στους μιναρέδες το Jama Masjid. Κατασκευάστηκε κατόπιν εντολής του Jahan (1638 – 1648), εγγονού του μεγάλου Akbar, ο οποίος κατασκεύασε και τις οχυρωμένες αυτοκρατορικές εγκαταστάσεις Red Fort. Το κόκκινο φρούριο, φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα είναι το μέρος οπού πρώτη υψώθηκε για πρώτη φορά η τρίχρωμη σημαία της Ινδίας. Το κόκκινο φρούριο υπήρξε σύμβολο της εξουσίας των Μεγάλων Μογγόλων. Μόλις μπείτε στο φρούριο από την Πύλη της Λαχώρης (που ονομάστηκε έτσι γιατί βλέπει προς το Πακιστάν) θα βρεθείτε στο διάσημο Chatta Chawk, το σκεπαστό παζάρι με μεταξωτά υφάσματα, κοσμήματα και σουβενίρ. Θα επισκεφτούμε το μιναρε Qutab από τα πιο πρώιμα δείγματα ινδο-ισλαμικής αρχιτεκτονικής ( 1193 ) και από τα πιο ψηλά κτίρια του είδους παγκοσμίως. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 22/10 Δελχι –Άγκρα (Agra) (203 χλμ – 4 ώρες περίπου) (πρωινό, γεύμα)

Πρωινό. Αναχώρηση για την πόλη της Άγκρας, μέσα από μια διαδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο επιβλητικό φρούριο της Άγκρα χτισμένο το 1565 στις όχθες του ποταμού Yamuna, περιβάλλεται από διπλά τείχη που ξεπερνάνε τα 20 μέτρα ύψος και αποτελείται στο εσωτερικό του από μια σειρά παλατιών και κήπων που συνθέτουν μια ολόκληρη πόλη. Ήταν το διοικητικό κέντρο των Mughal. Εκεί πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Αυτοκράτορας Shah Jehan, φυλακισμένος από τον γιό του Aurangzeb. Τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια του φρουρίου είναι το Dewan-e-Am, η αίθουσα των δημοσίων ακροάσεων όπου ο Αυτοκράτορας συναντούσε τους επισήμους και άκουγε τους ικέτες και το Dewan-e-Khas, την αίθουσα των ιδιωτικών ακροάσεων όπου δεχόταν τους ξένους αξιωματούχους. Οι Μογγόλοι εκτός το ότι υπήρξαν σπουδαίοι κυβερνήτες, διατήρησαν και συντήρησαν την Agra και τα περίχωρα της με ζηλευτό τρόπο. Η πόλη ήταν κατά διαστήματα πρωτεύουσα των βασιλείου των Moghul. Η περιοχή έχει πανέμορφα μνημεία, μεταξύ αυτών και του πασίγνωστου Taj Mahal, το αριστούργημα της μογγολικής αρχιτεκτονικής. Χρειάστηκαν 22 χρόνια και 20000 άντρες για να το χτίσουν, και το μάρμαρα μεταφερόταν από 1000 ελέφαντες 200μίλια μακριά από την Agra. Χτισμένο από τον σουλτάνο Σαχ Τζαχάν στα μέσα του 17ου αιώνα, σαν δείγμα αγάπης προς τη γυναίκα του Mumtaz Mahal, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το Taj Mahal είναι πράγματι ένα από τα θαύματα του κόσμου. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να θαυμάσετε αυτό το σημαντικό κομμάτι αρχιτεκτονικής με τις τέλειες αναλογίες και τις απαράμιλλες ένθετες διακοσμήσεις και το περιβάλλοντα χώρο, ένα από τα πιο φωτογραφημένα αξιοθέατα του κόσμου. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα 23/10 Άγκρα – Τζαϊπούρ (240χλμ/ 6ώρες περίπου) (πρωινό, γεύμα, δειπνο )

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την αυτοκρατορική κομητεία του Ρατζαστάν και την πρωτεύουσά του, τη μαγική ροζ πόλη της Τζαϊπούρ. Ο τόπος των Μαχαραγιάδων, με τα εντυπωσιακά παλάτια, τις ακίνητες υδάτινες επιφάνειες και τα εκτυφλωτικά χρώματα, αποπνέει μια απόκοσμη ηρεμία. Άφιξη στην Τζαϊπούρ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις DIwali
Εορτασμοι DIWALI στο DIGGI PALACE
Οι Ινδουιστές από όλο τον κόσμο γιόρτασαν πρόσφατα την Diwali, την πενθήμερη “Εορτή των Φώτων”, που σηματοδοτεί τη νέα χρονιά και τιμά τη μάχη του καλού εναντίον του κακού.
Πυροτεχνήματα, λουλούδια και κεριά δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες . Τόσο, στην Ινδία, όσο και σε όλο τον κόσμο, οι πιστοί τιμούν την Σίτα και τον Ράμα, τη θεά και τον θεό του πλούτου και της ευημερίας, με χορό, πάρτι και πολύχρωμα φώτα που κρέμονται παντού. Η έκρηξη των χρωμάτων και του φωτός του Diwali μεταφορικά σημαίνει την διάδοση του πλούτου, τη γνώσης και της ευτυχίας σε όλο τον κόσμο.
Το φεστιβάλ συμβολίζει τη νίκη του φωτός πάνω στο σκοτάδι, του καλού πάνω στο κακό και της γνώσης πάνω στο σκότος, ενώ τιμά την επιστροφή του θεού των ινδουιστών, Ράμα, στο βασίλειό του μετά από χρόνια εξορίας.

6η ημέρα 24/10 Τζαϊπούρ (πρωινό, γεύμα)

Πρόγευμα. ΣΗμερα θα επισκεφτούμε το κάστρο Amber χτισμένο στον ομώνυμο λόφο 11 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη , το οποίο ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της πόλης. Ένας ελέφαντας, εναλλακτικά του jeep, θα σας μεταφέρει στον ομώνυμο λόφο! Θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό πενταόροφο Hawa Mahal κτισμένο το 1799 από τον μαχαραγιά Hawa, το ‘παλάτι των ανέμων’ όπως είναι γνωστό. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στην πόλη της Τζαϊπούρ. Η παλιά πόλη, η οποία λόγω του χρώματος των προσόψεων της είναι γνωστή ως η « ροζ πόλη», χτίστηκε το 1727 σύμφωνα με ένα απόλυτα λογικό και γεωμετρικό ρυμοτομικό σχέδιο, βασιζόμενο σε σύμπλεγμα εννέα τετραγώνων. Αρχικά θα δούμε το παλάτι του Μαχαραγιά, πρώην βασιλική κατοικία και νυν μουσείο τμηματικά. Μικρός μέρος του χρησιμοποιείτε ακόμα από τη βασιλική οικογένεια. Εντυπωσιακή είναι και η συλλογή από όπλα που φιλοξενείτε στο παλάτι. Θα δούμε το Tal Mahal, χτισμένο το 18ο αιώνα, βρίσκετε στη λίμνη Mansagar και προοριζόταν να χρησιμοποιηθεί για το βασιλικό κυνήγι πάπιας. Στη συνέχεια θα δούμε το αστεροσκοπείο Jandar Mantar, το οποίο διαθέτει αξιοθαύμαστα και εξαιρετικά ακριβή εργαλεία μέτρησης του χρόνου και των ουράνιων σωμάτων. το πιο δημοφιλές από τα 5 αστεροσκοπεία της Ινδίας, χτισμένο από τον επιστήμονα Sawai Jai Singh.

7η ημέρα 25/10 Τζαϊπούρ – Bijaynagar (190χλμ/ περιπου 3.5ώρες) (πρωινο , δειπνο)

Πρόγευμα και αναχώρηση για την μικρη πόλη του Ρατζαστάν το Bijaynagar.
Χαλαρώστε στο Bijay Niwas Palace, ένα όμορφο , παραδοσιακό παλατι κρυμμένο σε τεράστιες ιδωτικές γεωργικες εκτασεις και οπωρώνες. Το βραδυ θα απολαύσετε barbeque με συνοδεία τοπικων χορων και τραγουδιών.

8η ημέρα 26/10 Bijaynagar – Udaipur (240 χλμ/ περιπου 4.5 ωρες) (πρωινό, γεύμα)
Μετα το πρόγευμα μας θα πάμε μια βόλτα με βουβαλους σε κοντινο χωριό για να ανακαλύψουμε την περιοχή και τον τρόπο ζωης των κατοικων. Στην συνέχεια αναχώρηση για την Udaipur διαμέσου μιας εξαιρετικά όμορφης διαδρομής που συνδυάζει βραχώδης λόφους και πυκνή βλάστηση

9η ημέρα 27/10 Udaipur (πρωινό, γεύμα)
Μετά το πρόγευμα θα ακολουθήσει ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε το Παλάτι της Πόλης (City Palace) ένα μεγαλοπρεπές, λευκό μνημείο. Η κύρια είσοδος, μια τριπλή αψίδα, η οποία ονομάστηκε Tripolia, κατασκευάστηκε το 1725. Το Suraj Gokhada, το μπαλκόνι του ήλιου, είναι το μνημείο που κατασκευάστηκε για να δίνει σιγουριά στους ανθρώπους σε δύσκολες περιόδους. Θα επισκεφτούμε το ναό Jagdish (16ου αιώνα) με τα αμέτρητα σιντριβάνια και κήπους. Στη μαγεία της Udaipur συμβάλλουν και τα επιβλητικά πάρκα της, το πάρκο Sahelionki- Bari (κήπος της κυριών επί των τιμών) με τις λιμνούλες.
Το απόγευμα μπορείτε να επισκεφτείτε το «σχολείο ζωγραφικής» οπού θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε μυστικά της παραδοσιακής τέχνης και ζωγραφικής με ντόπιους καλλιτέχνες. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα στα ήρεμα νερά της λίμνης οπού θα δείτε νυχτερινές τελετουργίες. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα 28/10 Udaipur – Ranakpur – Rohet (260χλμ/6 ωρες) πρωινό ,γευμα
Πρωινό και αναχώρηση για Rohet. Στη διαδρομή θα σταματήσουμε στην Ρανακπουρ, τον ιερο τόπο των ζαΪνιστών στον οποίο βασιλεύει μια ειρηνική σιωπή γεματη πνευματικότητα και βρίσκεται απομακρυσμένος από μεγαλες πόλεις μέσα σε μια δασώδη κοιλάδα, με μκρα αγροκτήματα, δυο τεχνητες λίμνες και λίγα ξενοδοχεία. Επίσκεψη του ναού ένα από το πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Ινδίας ο οποίος είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από κατάλευκο μάρμαρο. ( πριν ανέβουμε στο ναο θα πρεπει να παραδώσουμε όλα τα δερμάτινα είδη τα οποία για να κατασκευαστούν έχουν θανατωθεί ζώα. ) Συνεχίζουμε για το Rohet οπου και θα μείνουμε για 2 βραδιές. Τακτοποίηση σε ένα αγροτικό περιβάλλον ένα καταφύγιο γαληνης και ηρεμίας. Θα διαμηνουμε σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία πολιτιστικής κληρονομιάς το οποιο εχει γινει με πολύ αγαπη της οικογένειας. Πληθος πουλιων , πρασινάδας προαναγγέλλουν την είσοδο σας σε αυτή την όαση στη μέση του πουθενά.

11η ημέρα 29/10 εκδρομή Jodhpur ( πρωινο, γευμα)

Μετα το πρόγευμα αναχώρηση για την πόλη της Jodhpur την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν και δεύτερη μεγαλύτερη της περιοχής. Η πόλη είναι γνωστή ως η “Πόλη του Ηλίου” για το φωτεινό, ηλιόλουστο καιρό που διαθέτει όλο το χρόνο. Είναι επίσης γνωστή ως “Blue City” λόγω των μπλε-βαμμένων σπίτιων γύρω από το οχυρό Mehrangarh. Η παλιά πόλη της Jodhpur περιβάλλεται από ένα τοίχο 10 χιλιομέτρων ο οποίος χτίστηκε έναν αιώνα μετά την ίδρυση της πόλης. Οχτώ πύλες οδηγούν έξω από τα τείχη της πόλης. Είναι μια από της πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ινδίας από τη οποία πήραν το όνομα τους τα Jodhpurs, τα παντελόνια ιππασίας. Επίσκεψη στο κάστρο Mehrangarth («ακρόπολη του ήλιου») το οποίο ορθώνεται πίσω από τα σοκάκια της παλαιάς πόλης στα βορειοδυτικά, πάνω σε έναν απότομο βράχο και κατασκευάστηκε από τους ηγεμόνες της δυναστείας Rathore και είναι το πιο εντυπωσιακό οχυρό στο Ρατζαστάν. Στους τοίχους υπάρχουν ακόμα αποτυπώματα από χέρια γυναικών που ρίχτηκαν στη πυρά. Επίσκεψη των διάφορων παλατιών του, με τα αντίστοιχα μουσεία του, που επιδεικνύουν τους θησαυρούς της βασιλικής οικογένειας. Περιπλάνηση στην πόλη με τα χαρακτηριστικά μπλε σπίτια, τους λιθόστρωτους δρόμους και τα πολύβουα παζάρια. Επίσης θα δούμε τα κενοτάφια των Μαχαραγιάδων JaswantThada καθώς και το σύγχρονο παλάτι-μουσείο UmaidBhawan. Το απογευμα Jeep σαφαρι οπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την περιοχή και να γνωρίσουμε από κοντά τους κατοίκους τα ήθη και έθιμά τους της φυλης των Βισνόι. Μια φυλη που είναι γνωστή για την αγαπη τους στη φυση και στα ζωα. Επιστροφή στο Rohetgarh. διανυκτέρευση

12η ημέρα 30/10 Rohet to Pushkar (200χλμ/4 ωρες περιπου) (πρωινό γεύμα, δείπνο)

Πρόγευμα και αναχώρηση μέσα στην άνυδρη έρημο προς Πουσκάρ, το όνομα της οποίας σημαίνει η πόλη του λωτού. το Πουσκάρ είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα προσκυνήματος για τους Ινδουιστές. Εκτός από τη θρησκευτική του σημασία, το Pushkar, είναι γνωστό για το πανηγύρι βοοειδών και καμήλων που θα παρακολουθήσετε και γινετε κατά τη διάρκεια του σεληνιακού μήνα Kartik (Οκτώβριος-Νοέμβριος). Θα απολαύσετε μια περιήγηση στην πόλη. Γύρω από την λίμνη, υπάρχουν 52 Ghats (πέτρινα σκαλοπάτια) και πολυάριθμοι ναοί. Τα Ghats χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι άνθρωποι στη θάλασσα ή στα πλεούμενα, να προσεύχονται ή ακόμη και να κάνουν γιόγκα. Σε αυτά τα σημεία επίσης, γίνονται και οι καύσεις των νεκρών. Ειδικότερα ο ναός Brahma, προσελκύει πολλούς προσκυνητές καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

13η ημέρα 31/10 Πουσκάρ Φεστιβαλ (πρωινό, γεύμα, δείπνο)

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥΣΚΑΡ

Μετα το πρωινο απολαύσετε την ημέρα σας το πανηγυρι στο Πουσκάρ. Δειτε της αμετρητες πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακούς χορούς, αγώνες καμήλων και αλόγων, δημοπρασιες ζωων, επισκευτειτε τοπικα μαζαζακια με χειρποιητα ειδη, δοκιμαστε παραδοσιακά φαγητά. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να βιώσετε την τοπικη κουλτούρα και να σμίξετε με τις φυλές της ερημου και να μαθετε περισσότερα για τον τρόπο ζωης τους. Το φεστιβάλ λαμβάνει χώρα κατά την πανσέληνο και η θρησκευτική παράδοση προβλέπει λουτρό μέσα στην λίμνη της Πουσκάρ ώστε να καθαγιαστεί το σώμα από τις αμαρτίες.

14η ημέρα 01/11 Pushkar to Shahpura (210χλμ / 5ωρες περιπου) (πρωινό, γευμα)

Μετα το πρωινό θα ξεκινήσπυμε για το μικρό χωριουδάκι Shahpura οπου και θα μεινουμε σε Haveli. To Shahpura Haveli είναι 300 ετών και είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα βασιλικής αρχιτεκτονικής Ινδο-Σαρακηνών, προβάλλοντας το καλύτερο Ινδικό και Μογγολικό δειγμα. Η διαμονή σας θα είναι μια εμπειρία αξεχαστη !

15η ημέρα 02/11 Shahpura to Delhi (190χλμ/ 4ωρες περιπου) (πρωινο / γευμα)

Πρόγευμα και στη συνέχεια περίπατος στο χωριο Shahpura για να δούμε τα τοπικά σπίτια, και πως κατασκευάζουν πηλινα αγγεία και καλαθια από ζαχαροκάλαμο. Επισης θα δουμε το ναο Maha Aartis, το παλαιό παζάρι με τα παραδοσιακά παπούτσια ατου Ρατζαστάν και παλιά ασημικά. Επιστροφή στο Δελχι

16η ημέρα 03/11 Δελχι – ΑΘηνα

Πρόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Σημαντικές Πληροφορίες

Έγγραφα, καταλύματα, λεπτομέρειες

 • Χρειάζεστε το διαβατήριο σας με ισχύ τουλάχιστον 6μηνη, και 2 έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου (βιομετρικές σε άσπρο φόντο).
 • Ηλεκτρονική αίτηση γοα τη χορήγηση βίζας
 • Η βίζα για τις Ινδίες εκδίδεται απο “Κεντρο Υπηρεσιών Αιτήσεων Θεώρησησς εισόδου” της Ινδιας και απαιτείται η προσωπική παρουσία του κάθε αιτούμενου.
 • Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς όμως καμία παράλειψη. Μικρές αποκλίσεις στο πρόγραμμα είναι κάποιες φορές απαραίτητες, και προκαλούνται απο τον καιρό, το οδικό δίκτυο, τα προγράμματα πτήσης και τη διαθεσιμότητα δωματίων. Κύρια προτεραιότητά μας είναι η άνεσή σας, η ασφάλεια και η απόλαυση του ταξιδιού.
 • Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγοριοποίηση των καταλυμάτων δεν ταυτίζεται απόλυτα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα λόγω των διαφορών στην κουλτούρα , τη διαφορά κλίματος αλλά και τις κατασκευαστικές προδιαγραφές των ξενοδοχειακών μονάδων σε κάθε χώρα ή περιοχή. Πολλά καταλύματα είναι μνημεία, παλιά κάστρα αναπαλαιωμένα, Heritage. Check in/ out 12:00.
 • Οι τιμές οι οποίες αναγράφονται στον τιμοκατάλογο, είναι υπολογισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Εάν κατά την ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στον συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αλλαγή με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο.
 • Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων.
 • Στις χώρες αυτές δεν υπάρχει σταθερή σχέση απόστασης και διάρκειας του ταξιδιού. Αυτή εξαρτάται από την κατάσταση των δρόμων και την κυκλοφορία.
 • Οι τιμές έχουν υπολογιστεί με σημερινή ισοτιμία δολαρίου 1EURO= USD 1.35 οποιαδήποτε συναλλαγματική διαφορά επιβαρύνεται ο πελάτης. (13 Ιαν.2014)
 • Κάθε νέα έκδοση τιμοκαταλόγου καταργεί τον προηγούμενο.
 • Υπάρχει δυνατότητα παράτασης του ταξιδιού αλλά και πρόσθεσης προορισμών. Γενικά, μπορούμε να διαμορφώσουμε το πρόγραμμα όπως εσείς επιθυμείτε
 • Οι ξεναγοί για μικρά γκρούπ (2-8) είναι αγγλόφωνοι και οι καλύτεροι δυνατοί των χωρών.
 • Τα μεταφορικά μέσα είναι ανάλογα της τουριστικής υποδομής της χώρας .
 • Η συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει και κατανοήσει το παραπάνω πρόγραμμα και αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο site της εταιρείας μας
 • Εμβολιασμοί / Φάρμακα

  • Δεν υπάρχει ανάγκη εμβολιασμών ούτε υπάρχει κάτι αξιοσημείωτο σε σχέση με την υγειινή.
  • Συνιστάται να υπάρχουν κάποια προσωπικά φάρμακα (στομαχικών διαταραχών, ασπιρίνη).